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Date:  July 10, 2013 

Title:  Frequently Asked Questions (FAQ) 

Subject: CCIIO Question and Answer Regarding Assessment Fees 

Q1: Can States collect assessment fees in their first year of Exchange operations for use in the 
second year of operations? 
 
A1: Each State-based Marketplace is expected to be self-sustaining in 2015 and assessment fees, 
or user fees, are one way that states can meet the sustainability requirements of the Affordable 
Care Act. States may decide to collect assessment fees in year one for operations in year two, 
however, in doing so, states must develop and maintain appropriate internal processes and 
controls, such as generally accepted accounting procedures, to distinguish and appropriately 
utilize section 1311 grant funds from other operational funds.  States must also meet the 
requirements of section 1311(d)(7) which require public disclosure of Marketplace costs. 
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